Въпрос към Кеворк Кеворкян, журналист

Факт, който ме дразни (аргументи за задаване на въпроса):

Кеворк Кеворкян, който е уважаван от много българи журналист, въпреки че водеше дело за клевета, че бил наричан “агент на ДС”, се оказа точно такъв. Това се доказа от Комисията по досиетата: https://comdos.bg//Decision-View/p/view?DecisionID=259 (Повече подробности в този документ). В същото време господинът яростно пише против лустрацията във фейсбук профила си, който има приличен брой последователи, които го смятат за безпогрешен авторитет. Може би ще е добре да им отворите очите, както направихте с Маяма. Дори да не можете да го намерите очи в очи или да получите отговор от него, ако припомните този факт, на 5 човека да отворим очите заедно, все е нещо.
ПП: При преглед на други документи от комисията става ясно, че други популярни личности като Владо Береану, както и собственикът на “Фрог Нюз” също са били агенти на ДС. Тъй като, доколкото ми е известно, те не са против лустрацията, интересно би ми било да чуя защо са били членове на тези структури.

Какво да питаме:

Г-н Кеворкян, с какви очи се обявявате против лустрацията, като вие самият сте бивш агент на Държавна сигурност? Защо водихте дело за клевета, като това очевидно е вярно и се отхвърли от съда? Това дело не беше ли ПР акция от ваша страна?

Кого да питаме:

Кеворк Кеворкян, журналист

Въпрос към Кеворк Кеворкян, журналист
Сподели:
Scroll to top